Redbox 4E

Old school estetika se projevuje do jisté míry i v tomto produktu od Wizards of The Coast. Co vedlo WoTC k vydání krabice s osekanými pravidly pro prvních pár úrovní? A jak se jim to podařilo protlačit u „těch nahoře“? Netuším, ale rozhodně to vypadá dobře. Z jistého úhlu.

A co vlastně Redbox vydání slibuje? Drží se stylu původního redboxu a na něm postavené myšlenky jednodušších pravidel, která snadno ovládnou začátečníci. V krabici najdete :

  • Příručku pro hráče (32 stran) s pravidly pro tvorbu postav, 4 rasami (lidé, elfové, trpaslíci a půlčíci), 4 povoláními (válečník, mág, klerik a zloděj) schopnostmi pro prvních 5 úrovní a solo dobrodružstvím (ve stylu gamebooku).
  • Příručku pro Dungeon Mastera (64 stran) s pravidly, radami pro vedení hry a dobrodružstvím.
  • Dva archy s žetony postav a monster
  • Oboustrannou mapu dungeonu
  • Sadu šesti kostek

To vše v cool retro balení ve stylu původního redboxu.

Nemůžu si pomoci a nemyslet si, že to je děsně cool věc. Sám vlastním RB první edice DnD a jsou to sešity plné atmosféry. RPG v krabici, se vším, co ke hraní potřebujete je také dobrý nápad. A narozdíl od prvního pokusu o starter set bude RB obsahovat pravidla pro tvorbu postavy, což je podle mě velké plus a značně to rozšiřuje použitelnost pravidel.

Na druhou stranu nelze odolat ani jistým pochybnostem: Není to jen nostalgický kabátek pro úplně jinou hru? Sedne tohle balení cílové skupině, na kterou se až doposud WoTC explicitně zaměřovalo?

Alibisticky asi prohlásím, že to se uvidí v září (kdy RB vyjde). Mě se tenhle nápad každopádně líbí. Hezky souzní s dalšími zajímavými produkty, které WoTC do budoucna ohlásilo: Player’s Strategy Guide (s obálkou od Mika Krahulika z Penny Arcade), Player’s Essentials: Heroes of the Fallen Lands respektive Heroes of the Forgoten Kingdoms a Dungeon Master’s Kit.

0 Odpovědi to “Redbox 4E”



  1. Napsat komentář

Napsat komentář